onsdag den 12. marts 2008

Nye stafetklasser

Nye stafetklasser (§ 4.1.2.2)
Vi er en del ældre O-løbere (> 70 år), der finder behov for at etablere nye stafetklasser á 2 mand for vore aldersgrupper.
Grundene hertil er bl.a., at mange klubber har svært ved at samle hold til de nuværende 3-mands klasser, og at det er urimelig konkurrence, at personer på fx 74 år og ældre i stafet alene har mulighed for at konkurrere i klassen H 65-.
Det sidste forhold afholder formentlig en del fra at tilmelde sig stafetten ved DM-weekenden, når de kun kan konkurrere én dag. De åbne mixklasser er for mange ikke en tillokkende mulighed.
De nævnte begrundelser har tilslutning fra flere ældre herreløbere.
Tilsvarende gælder formentlig for de ældste dameløbere.

Vi foreslår derfor oprettelse af følgende nye stafetklasser:

H 70- sort/svær 2 x 3,0 - 4,0 km
H 75- sort/svær 2 x 2,5 - 3,5 km (findes i forvejen)
D 65- sort/svær 2 x 2,5 - 3,5 km
D 70- sort/svær 2 x 2,5 - 3,5 km

De nye klasser foreslås medaljebærende - derfor ingen forslag til ændring af § 4.1.9. Vi stiller ikke forslag om nedlæggelse af de åbne mixklasser (§4.1.2.3).

Venlig hilsen
Bent Mortensen, OK 73
Søren Østergaard, HSOK
Gunnar Tamberg, Ballerup OK

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Som ældre dameløber kan helt tilslutte mig de 3 ældre herrers forslag - det er en skam at de ældre løbere ikke har mulighed for ligeværdig konkurrence, og det gælder i mange sammenhænge.

Det nye reglement feks (hvor de gamle B-løb er væk og afløst af de tidligere C-løb) har medført at alle over 50 år nu konkurrerer med hinanden - ikke ligefrem ligeværdig konkurrence!

Til divisionerne tæller vinderen af bane 4 (alle over 50 år) kun med max 4 point, hvor der er væsentlig højere pointtal på bane 1 og 2....det var vel oprindelig meningen at det var bredden der var afgørende til divisionerne - men ikke løbere over 50 år?? Som fordelingen er lige nu, så er det bane 1 og 2 der afgør divisionerne!

Det ligner diskrimination af den ældre gruppe at tro at de ikke ønsker at konkurrere og vinde medaljer ...det vil vi!!

Anonym sagde ...

Som H70 løber (Jørgen Voigt Arnsted OO) støtter jeg fuldtud indførelse af stafetklasser for H70og H75 samt lignende i dameklasserne.
I divisionsmatcher bør der på bane 4A gives mulighed for at mindst en H70 løber tæller.
For både herre- og dameløbere i de ældre klasser er det vigtigt at der
er mulighed for at få opfyldt sportslige ambitioner. Hvis DOF forsømmer det, kan flere løbere miste lysten til at deltage i klubarbejdet.
Med venlig hilsen
Jørgen Voigt Arnsted
inga.jorgen.arnsted@dsa-net.dk

Anonym sagde ...

Nye stafetklasser bør indføres i Reglement 2009

Forslaget om at oprette DM stafetklasser for aldersgrupperne H 70, H 75, D65 og D70 (Bekendtgjort den 12. marts 2008) støttes fuldt ud af undertegnede.
Vores begrundelse er den samme som anført i forslaget af 12. marts 2008.
Vi påpeger desuden at denne ældregruppe vil vokse i antal i de kommende år. Mange af disse vil antagelig undlade at deltage i DM stafet på grund af ulige konkurrence, såfremt de foreslåede klasser ikke oprettes.

Vi foreslår desuden at der oprettes klasser for de ældre aldersgrupper i DM sprint.

Med venlig hilsen

Torsten Boe Larsen, Odense OK
Jørgen Voigt Arnsted, Odense OK
Olav Odgaard, Odense OK